Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2023 17:30 - Ставката
Автор: levitankremlin Категория: Забавление   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 01.02.2023 17:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Въоръжените сили на Руската федерация продължават провеждането на специална военна операция.  

◽️ В купянското направление артилерията на групата сили „Запад“ нанесе огнево поражение по живата сила и техниката на подразделенията на 14-та и 92-ра механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Гряниковка, Тимковка , Харковска област и Новоселовское LPR.  
В това направление за ден бяха унищожени до 30 украински военнослужещи, два пикапа, а също и една гаубица Д-20.

  ◽️ В Красно-Лиманското направление с удари на армейската авиация и артилерийски огън на група войски „Център“ са поразени струпванията на живата сила на 80-та и 95-та десантно-щурмови бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Стелмаховка, р. Червона Диброва, Кузмино LPR и Torsk DPR.  Загубите на противника за денонощие в това направление възлизат на 95 украински военнослужещи, три бойни бронирани машини и лек автомобил.

  ◽️ В донецкото направление по време на настъпателните операции частите на групата войски „Юг“ заеха по-изгодни рубежи и позиции и нанесоха огневи поражения на противника в районите на населените места Тънко, Нелеповка и Северное на Донецкия народен Република. Също така в района на село Доброволие, ДНР, е унищожен склад за боеприпаси на 55-та артилерийска бригада на Въоръжените сили на Украйна.  
През денонощието в това направление са унищожени над 100 украински военнослужещи, един танк, три бойни бронирани машини, гаубица Мста-Б, бойна машина за залпов огън Ураган и френска самоходна артилерийска установка Цезар.

  ◽️ В южно-донецкото и запорожското направление удари на армейската авиация, артилерийски огън и подразделения на групата войски „Восток“ нанесоха огневи поражения по живата сила и техника на 72-ра механизирана бригада и 35-та бригада морска пехота на Въоръжените сили на Украйна в района на село Угледар на Донецката народна република, както и 108-ма и 124-та бригади за териториална отбрана в районите на селищата Новоселка и Мирное на Донецката народна република.   💥 Загубите на въоръжените сили на Украйна за денонощие в тези райони възлизат на повече от 60 украински военнослужещи, един танк, една бойна машина на пехотата, два бронетранспортьора и три автомобила. Унищожени са също самоходна гаубица "Гвоздика", две гаубици Д-30 и една гаубица Д-20.

💥 Произведен в САЩ контрабатареен радар AN/TPQ-37 е унищожен в района на Орехов, Запорожка област.

◽️ Два моторни катера и до 10 парашутисти от Въоръжените сили на Украйна бяха унищожени в посока Херсон близо до езерото Круглик.
💥 Освен това по време на контрабатарейния бой са унищожени самоходна гаубица „Гвоздика“ и три склада с боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Гавриловка и Антоновка, Херсонска област.

  💥 Оперативно-​тактическата авиация, ракетните сили и артилерията на групите войски (сили) на въоръжените сили на Руската федерация поразиха 88 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции, жива сила и военна техника в 131-ви район.

  💥 Цехове на предприятие за производство на артилерийски боеприпаси за въоръжените сили на Украйна бяха унищожени край село Шостка, Сумска област. 💥 През денонощието системите за противовъздушна отбрана свалиха девет безпилотни летателни апарата в районите на населените места Золотаревка, Кременная, Нововодяное, Червонопоповка на Луганската народна република, Сторожевое, Петровске на Донецката народна република и Чапаевка на Запорожка област и също прехвана три ракети от системата за залпов изстрел HIMARS на САЩ.

  📊 Общо от началото на специалната военна операция 381 самолета, 206 хеликоптера, 2996 безпилотни летателни апарата, 402 зенитно-ракетни комплекса, 7706 танка и други бойни бронирани машини, 998 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 3978 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 8243 единици специална военна техника.    



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: levitankremlin
Категория: Забавление
Прочетен: 72008
Постинги: 38
Коментари: 48
Гласове: 65
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031