Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2011 20:56 - Голи мацки
Автор: bigbro Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5398 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 27.11.2011 08:40


          Маринчо бааавно натискаше копчето. Миловидната японка също така бааавно сваляше кимоното. Натисна бързо и тя бързо. Той цък и тя цък. Играчката представляваше един невзрачен картонен цилиндър с едно стъкълце, за гледане и едно копче - толкова. Но всеки път, като посегнеше към нея, някак хубаво му ставаше и усещаше надигането на приятна вътрешна топлина и сила. Нямаше идея защо.
          Играчката беше извънземна. Подари му я едно приятелче, чийто баща беше моряк и посещаваше извънземния свят. Маринчо виждаше много непонятни неща у тях и този подарък.....го направи известен в цялото началното училище...и му го откраднаха.  Дълго тъгува. Години наред се сещаше за играчката и приятното чувство, което му носеше. По-късно, започна да съблича мацките с ръце и споменът за копчето съвсем угасна.
..........................................................................................................................................................
          Телефон 911 звънеше неистово. Датата беше 11/9. Маринчо гледаше невярващо телевизора. А там, там едни момчета, тръпнещи за безброй голи мацки чакащи ги в рая, караха едни самолетчета и ги блъскаха в едни кулички. Те пък падаха като картонени. И тогава Маринчо се сети за играчката. Оная дето съблича мацките. Можеше да я направи.
          Въпреки забързаното ежедневие, идеята се беше настанила удобно и мира му не даваше. Той знаеше, че има играчки дето могат да виждат през дрехите, но те виждаха скелета, а не самата мацка. И бяха опасни и то мнооого. Трябваше нещо друго. Друг източник на лъчи. По-меки и по-безопасни. И регулируем.
          Поговорките са като законите - трябва да се спазват. Та спазвайки ги, Маринчо почна да търси и намери. Това, което искаше, го имаше свободно в братска Индия. Милите индийци казаха веднага - ОК - акредитив и пращаме. Останалото беше като детска игра. Знаеше какво да прави и се захвана за работа. Апаратът за голи мацки доби реални очертания.
          Междувременно Маринчо си поръча едно апаратче, дето лови гадните лъчи. Зер безопасноста на първо място. Пристигна бързо. Митничарят каза:
          - Това е за двойна употреба*. Трябва да питаме по-горе.
          - Ама това е обикновенно уредче, ето тук има капаче, слагат се батерийки и само мери - защити се Маринчо.
          - На ракета може ли да се монтира? - контрира митничаря.
          - Може - промълви Маринчо, трескаво търсейки изход и оглеждайки бюрото на митничара, добави: - то и този телбод може да се монтира на ракета и тези телчета като се разпръснат - ужас.
          Номерът не мина. Изпратиха запитване по-горе. "По-горе" се оказа един град в далечната провинция, построен  между едни планини и все още нямащ завод за боклук, въпреки заклинанията на неговия велик шаман.
          След две седмици, втори рунд. Митничаря:
          - Г-н Маринчо, Вашето разрешение е готово. Ето уредчето. Вие сте интелигентен господин. Ама какви има! Ето Петърчо, е оня там, така е оплел конците, вече три месеца, чака. Ама толкоз му е акъла. Тръгнал да търгува с конци. Страшна двойна употреба. Има да чака.
           -!??
           - Даа, конците са двойна употреба!
             Сигурно, помисли Маринчо, от конците плетат въжета и с тия въжета...
           - Даа - продължи митничаря - с конците шият униформи...
        ........................
           Банкерът слушаше разсеяно и гледаше монитора.
          - С този уред - продължи Маринчо - могат да се виждат скрити пари и скъпоценности. Явно мониторът имаше предимство и банкерът гледаше съсредоточено в него. На стъклото на библиотечката, разположена зад банковото величие, се мяркаха разни силуети. Еврика!
          - С този уред - продъпжи Маринчо - всички мацки в банката могат да се гледат голи!
          Банкерът вдигна очи, леко притеснен, бързо се усмихна и каза:
           - И аз обичам голи мацки! Имаш акредитив. Само един съвет: Първо иди в митницата и провери как са там нещата.
         ......................
          Митничаря най-любезно му написа всички телефони за там "по-горе". Там най-учтиво го пратиха в метрологията, те в агенцията по ядрена безопасност, от там в е-БАН**. Е-баните му отговориха, че  у БГ няма такива производствени практики. Но те най-любезно ще се свържат с някой евро е-БАН, за да проучат за най-добрите производствени практики. 
          Маринчо обичаше голите мацки, те пък не обичаха голите идеи. И сложи точка. Имаше толкова земни неща за правене....
.............................................................................................................................................................
            Лежеше Маринчо пред камината и гледаше телевизия. Новини. В извънземните летища започнали да монтират нови скенери - голи скенери. Минава мацката и хоп - цък - гола. Махна с ръка, пъхна се под завивката и я прегърна - нея, истинската гола мацка.
           
--------
* - имаше такъв период в който много стоки - за двойна употреба-  бяха в забранителни списъци
** - защо е-БАН? Те си знаят.


Тагове:   мацки,   голи,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Око да види, ръка да пипне. . . Ист...
27.11.2011 20:50
Око да види, ръка да пипне... Истинското.:)
цитирай
2. makont - О, няма да го забравя.
28.11.2011 10:28
Внасяхме един чипс за посипване на подови замазки, нещо като пластмасови стърготини, за да стане по красив и цветен пода. На митница аерогара не ми го пуснаха, точно заради двойната употреба. Е докато не им бутнах 100 лева(за 10 кг. чипс), не се оставиха. Обаче змията е хитра, аз си извадих удостоверение и следващия път нямаше за какво да се заядат. Това беше невероятна вратичка за митничарите да ни изнудват за пари. А същото е и ако решиш да патентоваш нещо, страхотно си го написал. Май по- добре жива мацка и все си мисля, че в банята няма нужда от скенер, за да е без дрехи. Усмихната седмица от мен.
цитирай
3. bigbro - Привет injir!
28.11.2011 19:36
Абе чуждото си е чуждо:)))
цитирай
4. bigbro - Здравей makont!
28.11.2011 19:49
Всичко написано си е истина, дори и за ракетата. Всъщност, този уред дето сега го монтират по света, можеше т.е. не можеше да е български. Всъщност жените искат ли да гледат чужди голи мъже? :)))
цитирай
5. monaliza121 - В това си прав, Биг, у нас нещата в...
29.11.2011 11:12
В това си прав, Биг, у нас нещата винаги започват на дребно, затова не стигат до никъде. С мащабите на Маринчовското мислене, все ще се задоволяваме с това "под завивката".
Как да разбирам въпроса в последния ти коментар?! Нещо като: жената не е човек, ли?:)))) Хубав слънчев ден!:))
цитирай
6. bigbro - Привет Тин!
29.11.2011 13:20
Една от основните задачи на биологията е да се върти около около масата и под завивката....няма лошо:)))
Е аз питах за гледане на чужди мъже, за своя е ясно...че не искат:)))
цитирай
7. helloworld - :)))))))))))
30.11.2011 10:20
bigbro написа:
Абе чуждото си е чуждо:)))


в отговор на твоя въпрос - винаги чуждото ще си е по-сладко... и за гледане даже!:)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bigbro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 150074
Постинги: 32
Коментари: 226
Гласове: 1627
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031