Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2011 15:21 - Г-н Премиера във Варна
Автор: bigbro Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2587 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Бойко: Безработни сте - търсят се овчари

image
Стандарт
Днес, 19 Юни 2011 12:43 image(30)   image(67)  imageimage

Бойко Борисов посъветва младите, които имат желание за работа, а не могат да си намерят такава, да станат овчари. Това се случи вчера във Варна, след въпроси от студенти към премиера.

"Какво трябва да мотивира младите и образовани хора, за да останат в малките населени места?" Този въпрос зададе на премиера Бойко Борисов студентката по международни икономически отношения Галина Шишкова. Това стана по време на гореща дискусия, на която премиерът беше лектор в стартиралия проект за развитие на селските области в страната на работилница за бъдеще на България и фондация "Конрад Аденауер", която се състоя във вила "Марциана" в девненското село Падина.

"Аз съм против това изкуствено мотивиране. Мен, сиракът, кой ми е помогнал или толерирал, за да вляза в политиката, след това да стана кмет и премиер", каза Борисов. "Ако си активен, винаги ще си намериш мястото. Даром нищо не се дава, а с работа и амбиция те оценяват накрая", каза премиерът.

Той сподели, че 5 години, докато имал охранителна фирма и пазели царя, сам си е карал колата, за да няма катастрофи и инциденти и сам си я миел вечер. "Има безработни, а ето, търсят се толкова много овчари. Агнешко месо и зеленчуци се купуват и навън," каза Бойко Борисов в отговор на въпроса на студентката.

"Толерирането е грешно, ние създаваме условия за равен старт. Един отива на върха, но важното е останалите да влязат в класацията", допълни Борисов.

Политиката определя бъдещето на държавите, каза още Борисов. Според него през последните 20 години всякакви хора са влезли в политиката и по тази причина "политика" стана мръсна дума. По думите му изразът на политиката са партиите. Борисов посочи, че всяко залитане на партия води до катастрофа. Чуете ли думите независим и надпартиен, това означава много зависим и много партиен, каза премиерът.
.......................................................................................

Скандал съпътства откриването на варненския завод за боклук от Бойко Борисов

Протестиращи хвърлиха обвинения срещу инвеститорите

image
Сн.: DarikNews.bg
 
Агенция Кросс
Събота, 18 Юни 2011 17:37 image(31)   image(66)  imageimage

Навръх тържественото откриване на завода за боклук в село Езерово няколко души обвиниха собствениците на Инсталацията за преработка на твърди битови отпадъци в измама. Те се опитаха да стигнат до премиера Бойко Борисов, който пристигна за церемонията, но бяха избутани от охраната му. Насред официалните изявления Албена Камбурова, която се представи като основател на проекта за завода, поиска от министър-председателя да разнищи случая. Дайте ми имена и адреси, както и подробности за случая и ще възложа на ДАНС да направи проверка, обеща Бойко Борисов от трибуната. 

Пред медиите Камбурова обясни, че нейната фирма е издействала разрешителния режим за обекта, както и закупуването на земята, но не успели сами да обезпечат финансовата реализация на проекта и потърсили инвеститор. Уговорили се с настоящото ръководство на завода, но останали излъгани. В момента "Екоинвест Асетс" са собствениците и ни дължат седемцифрена сума в евро. Водим дела. Ако ги спечелим, ще успеем да си върнем платената банкова гаранция, разказа варненката. Сред потърпевшите от ситуацията се оказаха и няколко души, които участвали в проекта, като предоставили земята си. Те също се жалваха, че са изгубили имотите си, без да получат нищо в замяна.

Заводът, който се простира върху 10 000 кв. метра застроена площ, е реализиран на принципа на публично-частно партньорство между „Екоинвест Асетс” и община Варна. В предприятието са инвестирани 45 млн. лв. и функционира като част от Регионалната система за управление на отпадъците.

Заводът е направен по холандска технология върху площ от 25 дка, а в изграждането му са вложени 50 млн. лева, обясни изпълнителният директор на фирмата инвеститор “Екоинвест асетс” АД Добромир Петров. Според него в съоръжението могат да бъдат преработвани отпадъците не само на морската столица и градовете в региона, но и на населените места от Североизточна България. До момента единствената община, която е сключила договор със завода, е Варна.

Припомняме, всеки обработен тон боклук ще струва на местния бюджет по 79 лева, а транспортът за извозването му до площадката в завода в Езерово ще се плаща отделно. Договорът между община Варна и фирмата е десетгодишен. По силата на договора ни с производителите на технологията в рамките на 2 денонощия те се ангажират да отстранят евентуалните повреди независимо от техния характер. За да обезпечим това обаче, сме задължени да държим на склад резервни части на стойност 350 000 евро, обясниха от „Екоинвест асетс”

От тръжната документация става ясно, че общината ще дава по 300 т дневно “материал” за завода и не по-малко от 109 000 т годишно. Простите сметки показват, че за преработката на боклука си варненци ще плащат всеки ден по близо 24 хил. лева и минимум 8,5 млн. лева с ДДС годишно. За целия 10-годишен период на действие на договора това прави най-малко 85 млн. лв.
...........................................................................

По първата новина нямам коментар.
По втората - г-н Премиера няма никакъв принос към този завод, защо го открива тогава? За да харчи пари за целия си антураж, за разходка до морето?





Гласувай:
11



1. bigbro - Когато копирах тези новини, оча...
20.06.2011 16:29
Когато копирах тези новини, очаквах, че централните медии няма да ги тиражират. Така и стана. Замазаха изцепките на Г-н Министър Председателя.
И как иначе. Коя ли държава е станала богата с овчари? Или с картофи?
цитирай
2. monaliza121 - Биг, за овчарки има ли места?:))...
20.06.2011 18:47
Биг, за овчарки има ли места?:))))))
цитирай
3. bigbro - Здравей Тин,
20.06.2011 19:04
Снощи, за капак, гледах едно предаване по Нова тв. "Фермер търси жена" - млади, красиви, яки фермери си търсят жени щото никоя не искала да живее с тях...
Сега, сериозно на твоя въпрос - в едно селце мнооого близо да Варна имам къщичка. Там говорих с овчаря, щял да заминава за Испания. Ще попитам за свободно място.
:))))))
цитирай
4. monaliza121 - Зарадвах се,
24.06.2011 11:12
че си взел присърце моя въпрос. А джуджета има ли в тази къщичка?:)))))
цитирай
5. bigbro - Тин,
24.06.2011 14:27
Там няма джуджета..., аз си по харесвам Снежанките. Съжалявам. Но съм чувал, че в гората наоколо имало...
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bigbro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 150241
Постинги: 32
Коментари: 226
Гласове: 1627
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930